Om os

Brug energien smartere

Fra intelligente sensorer og forbrugsregnskaber til avancerede energiovervågningssystemer og IoT-løsninger; Brunata arbejder for at gøre energiforbruget i byer og bygninger mere intelligent – og mere bæredygtigt.

Luk fremtiden ind

En grønnere fremtid handler ikke kun om nye energikilder. Det handler i høj grad også om at blive bedre til at udnytte ressourcerne. Om at få mere ud af mindre. Det er her Brunata kommer ind.

Vi er en moderne cleantech-virksomhed, der er specialiseret i at måle og effektivisere energiforbruget i beboelses- og erhvervsejendomme, offentlige bygninger, vandværker m.m. Vi benytter os af data, intelligent teknologi og IoT-løsninger til at gøre bygninger og byer smartere over hele Europa.

Vi tror på, at teknologien kan gøre fremtiden mere menneskelig.

Vores mission

Brunata er på en mission for at gøre vores bygninger, boliger og byer smartere. Der, hvor mennesker færdes, sørger vi for at måle varmeforbruget, tjekke vandet, styre energien, overvåge indeklimaet, beskytte bygningerne og meget, meget mere.

Vi hjælper med at spare på ressourcerne, højne sundheden og passe på klimaet. Vi arbejder kort sagt for at gøre vores energiforbrug smartere – uanset om det er hjemme i privaten eller ude i offentlige bygninger og byrum.

En international virksomhed med danske rødder

Du kan finde Brunata’s produkter, services og kontorer over det meste af Europa: fra Nordkap i Norge til Italiens støvlespids.

Vores hovedkontor ligger i Herlev, København. Herfra arbejder vi tæt sammen med vores datterselskaber og partnere i mere end 17 forskellige europæiske lande.

Med en historie, der går over 100 år tilbage i tiden, er vores rødder danske, men som mange andre større danske teknologivirksomheder er vores perspektiv og virkefelt globalt. Vi er i dag en del af den tyske-ejede Brunata-Minol-Zenner-koncern, der har mere end 4.200 medarbejdere verden over.

I Danmark har vi udover kontoret i København, lokalafdelinger i Odense og Århus.

er landets førende specialist i forbrugsregnskaber, energimåling samt ejendomsbaserede IoT-løsninger og energistyring.

ZENNER logo

producerer og markedsfører måleteknologi til de globale markeder. De vigtigste målgrupper er forsyningsselskaber, energileverandører og kommuner.

Minol logo

er en førende, global tjenesteudbyder til ejendomsbranchen med speciale i forbrugsafregning.

Du kan finde Brunata’s produkter, services og kontorer over det meste af Europa: fra Nordkap i Norge til Italiens støvlespids.

Vores løsninger og services

For at nå vores ambition om at effektivisere og forny den måde, vi bruger energien på, bygger vi vores virksomhed på fire forretningsområder, der dækker alt fra små varmemålere til avancerede energiovervågningssystemer.

Forbrugsregnskaber

Det præcise og pålidelige forbrugsregnskab er kernen i vores forretning. Det giver administratorer og beboere overblik over fordelingen af udgifterne til vand, varme og el.

I gamle dage kom det på papir, men i dag er det elektronisk og baseret på fjernaflæste afmålinger.

Se mere

Målingsteknologi

Vi tilbyder en bred vifte af innovative og intelligente forbrugsmålere: varme-, vand-, el- og gasmålere, indeklimasensorer, røgalarmer, netværkskomponenter og meget mere.

Alle vores enheder kan let og enkelt kobles på et trådløst netværk, så de kan tale sammen og sende data videre til vores eller andres energiovervågningssystemer.

Se mere

Smart Building

Forestil dig en bygning, der selv kan holde øje med sit energiforbrug, ved hvor der bliver brugt hvor meget vand, kan mærke indeklimaet og registrere, hvor der er lækager.

Det er Smart Building, vores Internet of Things-løsning, der hjælper med at holde ejendomme sunde og sikre ved at binde bygningens sensorer og målere sammen i et intelligent netværk.

Se mere

Energy Management

Vores datadrevne energiovervågningssystem giver administratorer det komplette overblik over ejendommens energiforbrug.

Det er et værdifuldt, digitalt værktøj, der hjælper med at optimere energiforbruget og skabe markante besparelser til glæde for både beboere, ejere og ikke mindst klimaet.

Se mere

Fra fortiden ind i fremtiden

Innovation og teknologisk udvikling har været en del af vores DNA fra første færd. Allerede i 1917 begynder danske ingeniører som Constantin Brun at forske i og anvende varmemålere baseret på termoelektriske principper.

I 1930’erne ser Brun muligheden for at udvikle varmefordelingsmålere og en regnskabsmetode, der kan bruges til at fordele ejendommes varmeforbrug på en præcis og retfærdig måde. Dermed er fordelingsregnskabet født – og det samme er Ingeniørfirmaet Constantin Brun A/S.

I 1950 går Constantin Brun A/S sammen med det schweiziske ATA. Dermed bliver der åbnet for kunder og forretning uden for landets grænser. Det nye navn bliver en sammentrækning af de to gamle navne: Brunata.

Op gennem 60’erne, 70’erne og 80’erne udvikler og raffinerer Brunata forretningen, løsningerne og servicen. Allerede i midten af 90’erne bliver de første trådløse Brunata-målere sendt på markedet. Det gør fjernaflæsningen mulig. Det første skridt mod en trådløs fremtid er taget.

I 2005 begynder digitaliseringen af forbrugsregnskabet. Brunata tilbyder nu beboere og administrator en online visualisering af deres forbrugsdata.

I 2018 bliver Brunata opkøbt af den familieejede tyske virksomhed Minol – en global frontløber indenfor energi, måleteknologi og datanetværk. Samtidig bliver firmaet en del af Brunata-Minol-Zenner-koncernen.

Nu begynder Brunata at gøre målere intelligente og udvikle IoT-løsninger, hvor sensorer via digitale netværk bliver forbundet med online platforme. Smart Building og Energy Management ser dagens lys. Fremtiden er begyndt.

Tag et kig på vores kundecases

Fra små andelsforeninger til store boligselskaber, fra erhvervsejendomme og vandværker til kommuner, skoler og offentlige virksomheder. Brunata servicerer en bred vifte af kunder. Uanset størrelse og behov, hjælper vi med at gøre hverdagen lettere og energiforbruget smartere. Her finder du nogle af vores kundecases.

Se vores cases her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi udsender ca. 4-6 nyhedsbreve årligt med nyheder om Brunata, vores kommende events, relevant brancheindsigt og inspiration - samt gode råd, tips til bygningsdriften.