Forbrugsregnskaber

Få sat præcise tal på forbruget

Hvem bruger hvor meget energi? Og hvad skal det koste? Brunata er en af Europas førende leverandører af præcise og pålidelige forbrugsregnskaber til beboelses- og erhvervsejendomme.

Både til beboelse og erhverv

Alle – beboere, administratorer og virksomheder i erhvervslejemål – har en fælles interesse i, at energiforbruget bliver målt og fordelt så præcist og retfærdigt som muligt.

Brunata har mere end 100 års erfaring med at udarbejde forbrugsregnskaber til boligselskaber, erhvervsudlejning, andels- og ejerforeninger, offentlige institutioner m.m.

Vi sørger naturligvis for altid at være ajour såvel den teknologiske udvikling som med lovgivningen. Sker der ændringer, giver vi straks besked til jer.

For administratorer:

Vi gør forbrugsregnskabet enkelt

Fjernaflæste målere, en digital platform og præcise udregninger leveret af højt uddannede specialister. Brunata bruger den nyeste teknologi og trækker på mere end 100 års erfaring i at udarbejde fair og præcise forbrugsregnskaber til beboelses- og erhvervsejendomme.

Det komplicerede bliver enkelt hos Brunata. Administratorer såvel som beboere får et enkelt og overskueligt overblik over fordelingen af forbrugsudgifterne. Det hele leveret og tilgængeligt på vores digitale platform.

Vi sætter naturligvis en ære i at levere regnskaberne til tiden – og 100% i tråd med den seneste lovgivning. Mindre kan ikke gøre det.

Spørgsmål til forbrugsregnskaber?

I vores hjælpesektion finder du svar på spørgsmål om forbrugsregnskaber.

Se mere
For beboere:

Hvad er et forbrugsregnskab?

Et forbrugsregnskab – eller en forbrugsopgørelse, som det kan hedde – er en opgørelse over, hvor meget varme, du har brugt. Og nogle gange også på vand og el. På opgørelsen kan du også se, om du skal have penge tilbage af det acontobeløb, du har betalt, eller om du får en efterregning.

Loven kræver, at forbrugsregnskabet skal være skriftligt og oplyse dig om, hvad din andel af ejendommens samlede udgifter er. Der skal også fremgå, hvilke muligheder du har for at gøre indsigelse. Det skal i øvrigt også være tydeligt, hvornår din administator har modtaget opgørelsen.

Forstå dit forbrugsregnskab

Få en hurtig forklaring på de mange tal, begreber og grafer.

Se et eksempel på forbrugsregnskabet her

Vi kan tage os af alt det besværlige

  • Kvalitetskontrol og validering af al data
  • Beregning af beboerdata, fordelingsnøgle og evt. reduktioner for beboere med udsat beliggenhed
  • Sikkerhed for, at alle får adgang til deres forbrugsregninger – fysisk og online
  • Oplysninger om reduktion, værelseshaneandele, graddage og beregning bag skønnet forbrug
  • Håndtering af indsigelser

Skal vi hjælpe med kundeservice og indsigelser?

I kan naturligvis nøjes med den helt enkle løsning, hvor I modtager alle forbrugsdata fra os og selv udarbejder og udsender forbrugsregnskaber til alle beboere og erhvervslejemål.

Vil I gerne spare tid, bøvl og besvær, har vi en fuld løsning, hvor vi tager os af forbrugsregnskaberne inklusive den vigtige, tilhørende kundeservice. Netop kundeservice er ofte en tidskrævende proces. Det er vigtigt at alle beboere føler sig retfærdigt behandlet, forstår forbrugsregnskabet og i det hele taget føler sig godt informeret.

Vi sætter en stor ære i at behandle alle spørgsmål personligt, hurtigt og præcist.

Vil I have et tilbud på Forbrugsregnskaber hos Brunata?

Vi er klar til at hjælpe jer med at komme godt i gang

Kontakt os her

Den grønneste energi er den, vi ikke bruger. Et præcist forbrugsregnskab gør det nemt for den enkelte beboer at spare på vand og varme.

Få overblikket på Brunata Online

Hjertet i vores Forbrugsregnskab er den digitale platform Brunata Online. Her kan administratorer oprette beboere, foretage online indrapportering, registrere flytninger med mere.

Opgraderer I jeres abonnement får I adgang til et hav af andre  features, der gør hverdagen lettere: I får bl.a. fuldt overblik al data fra ejendommens målere præsenteret i enkle og overskuelige grafer og tabeller.

Der også mulighed for at tilbyde alle beboere Brunata Online som en  app, så de løbende kan følge deres forbrug.

Basic

Basic er vores grundpakke, som følger automatisk med, når du har Forbrugsregnskaber hos Brunata. Pakken giver adgang til disse services:

Online indrapportering
Registrer flytninger online
Online arkiv
Daglige online aflæsninger
Online beboerportal
Beboerapp
Online frigiv regninger
Online rapporter
Online Visual
Overvågning og alarmer

Plus

Luk op for flere muligheder med Plus-pakken, der bl.a. giver administratorer og beboere et løbende overblik over deres forbrug:

Online indrapportering
Registrer flytninger online
Online arkiv
Daglige online aflæsninger
Online beboerportal
Beboerapp
Online frigiv regninger
Online rapporter
Online Visual
Overvågning og alarmer

Premium

Den komplette løsning, hvor administratorer får mulighed for at opsætte overvågning med alarmer og modtage visualiserede rapporter:

Online indrapportering
Registrer flytninger online
Online arkiv
Daglige online aflæsninger
Online beboerportal
Beboerapp
Online frigiv regninger
Online rapporter
Online Visual
Overvågning og alarmer

Vil I vide mere om mulighederne i Brunata Online?

Læs mere om Brunata Online her

Brunata Beboer-app: Giv beboerne mulighed for at følge forbruget

Brunata tilbyder en unik mulighed for beboere: adgang til Brunata Online via en dedikeret beboer-app. Beboer-appen giver beboerne mulighed for at følge deres energiforbrug nøje, helt ned til daglige aflæsninger.

Med beboer-appen kan beboerne nemt holde øje med eventuelle større ændringer i deres forbrug og træffe rettidige beslutninger for at optimere og potentielt realisere betydelige besparelser på deres forbrugsregning. Det intuitive design giver en enkel og overskuelig visualisering af forbrugsdata, så beboerne kan forstå og agere på dem uden besvær.

Appen kan downloades i App Store og Google Play.

Læs mere om beboer-appen her

Fjernaflæsning - i tråd med EED

Brunata benytter sig af moderne målere, der alle kan fjernaflæses. Det betyder ikke bare, at beboerne slipper for at få aflæsningsbesøg, men også, at I lever op til kravene i EU’s Energieffektivitetsdirektiv: EED.

Al data opsamles via vores LoRaWAN@-netværk. Det er et globalt og gennemtestet netværk, som har været på markedet siden 2015 og bygger på åbne standarder.

Det kan ikke alene bruges til fjernaflæsning af vand-, varme-, gas- og elforbruget. Det kan også anvendes til fremtidens IoT-løsninger, hvor I effektiviserer driften af jeres bygninger ved at overvåge indeklima, fugt, råd, røgalarmer med mere.

Læs mere om LoRaWan-netværket her