Privatlivs- og cookiepolitik

Privatlivspolitik

Udgiver
Websitet ejes og publiceres af:
Brunata a/s
Vesterlundvej 14
2730 Herlev
Telefon: 77 70 70 00
E-mail: kundeservice@brunata.dk

Generelt
Personoplysninger er alle former for informationer, som i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website, så indsamler og behandler vi en række af sådanne informationer. Det sker f.eks. ved helt almindelige interaktioner på hjemmesiden. F.eks. at du tilmelder dig vores nyhedsbrev, chatter med vores kundeservice robot, deltager i en konkurrence/undersøgelse, registrerer dig som ny bruger/abonnent eller ved øvrig brug af services eller køb via vores hjemmeside. Når vi behandler disse oplysninger er vi en databehandler, jf. persondata-forordningen EU 2016/679,også kendt under betegnelsen ”GDPR”.

Hvilken data indsamles?
Vi indsamler og behandler typisk følgende slags oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på. I det omfang du selv giver eksplicit samtykke og selv indtaster informationerne, behandler vi desuden: navn, telefonnummer, e-mail, adresse og kunde/anlægsnummer.

Formål
Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og kommunikere mest relevant med dig, og til at kunne levere dig de services, du har efterspurgt, f.eks. at modtage nyhedsbreve, benytte vores online univers, besvare spørgsmål via vores chatfunktion, fører statistik over interessen for vores hjemmeside og dens funktioner. Derudover anvender vi oplysningerne til at optimere og forbedre vores services og indhold. Vi videresælger aldrig dine oplysninger.

Behandlingsgrundlag
Vores behandling er baseret på følgende lovhjemler:
• GDPR, stk. 6, stk. 1, litra a, hvor du har givet samtykke til behandling af sine personoplysninger til et eller flere specifikke formål. Dette vil eksempelvis være tilfældet ved tilmelding af vores nyhedsbrev. Har du givet samtykke, kan du til enhver tid tilbagetrække det igen.
• GDPR art. 6, stk. 1, litra b, hvor behandlingen er nødvendig af hensyn til opfyldelse af en kontrakt, som den du er part i, eller af hensyn til gennemførelse af foranstaltninger, der træffes på din anmodning forud for indgåelse af en kontrakt.
• GDPR art. 6, stk. 1, litra c, hvor behandlingen er nødvendig for at overholde en retlig forpligtelse, som påhviler den os, eksempelvis de danske marked-føringsregler og praksis.
• GDPR, art. 6, stk. 1, litra f, hvor behandlingen er nødvendig for, at den Brunata eller en tredjemand kan forfølge en legitim interesse, medmindre dine interesser eller grundlæggende rettigheder og frihedsrettigheder, der kræver beskyttelse af personoplysninger, går forud herfor.
• GDPR, art. 9, stk. 2, litra f, hvor behandlingen er nødvendig, for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller når domstole handler i deres egenskab af domstol.

Sikkerhed
Vi behandler dine personoplysninger sikkert og fortroligt i overensstemmelse med gældende lovgivning, herunder persondataforordningen og databeskyttelsesloven.
Dine oplysninger vil alene blive anvendt til det formål, de er indsamlet til og vil blive slettet, når dette formål er opfyldt eller ikke længere er relevant.

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Periode for opbevaring
Vi opbevarer oplysninger i det tidsrum, som er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige eller relevante. Perioden afhænger af, hvilken karakter oplysningen har og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at give en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes. Opbevaringsperioden for cookies fremgår specifikt i vores cookiepolitik.

Videregivelse af oplysninger
Vi videregiver ikke dine oplysninger til tredjeparts annoncører af andre/egne produkter og ydelser, men alene til tredjeparter, der faciliterer en direkte kommunikation mellem dig og Brunata, som f.eks. Facebook via pixels og LinkedIn, eller underleverandører til at sende vores nyhedsbrev ud eller udføre statistik på hjemmesiden (google analytics). Disse behandler udelukkende oplysninger på vegne af os og må ikke anvende dem til egne formål.
Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.m. vil kun ske, hvis du selv giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Dine rettigheder
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi har registreret om dig samt få fremsendt en kopi heraf i et almindeligt format (dataportabilitet).
Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysningerne anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til, at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: kundeservice@brunata.dk.
Ønsker du ikke længere, at vi skal behandle dine personoplysninger, eller at vi skal begrænse behandlingen af dine personoplysninger, kan du også sende os en anmodning herom til ovennævnte e-mailadresse. Alle rettigheder i dette afsnit er omfattet af regler og undtagelser herom i GDPR kapitel 2.

Dine klagemuligheder
Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet

Ændringer
Vi kan løbende have behov for at ændre i denne politik, således at den til enhver tid afspejler vores handlinger og dine rettigheder. Den til enhver tid gældende politik vil være at tilgængelig på vores hjemmeside.

Cookiepolitik

Udgiver
Websitet ejes og publiceres af:
Brunata a/s
Vesterlundvej 14
2730 Herlev
Telefon: 77 70 70 00
E-mail: kundeservice@brunata.dk

Generelt
Vi indsamler oplysninger om dit besøg ved hjælp af cookies. Cookies indsamler statistik og hjælper os med at forbedre din brugeroplevelse og vise dig indhold, der er relevant for dig.

Vi bruger også tredjeparts cookies, der kan hjælpe os med at målrette vores kommunikation, så du alene får nyheder og tilbud fra Brunata, som vi vurderer er relevante for dig.

Dit samtykke
Ved at trykke på ‘Accepter alle’ i vores cookie boks giver du samtykke til alle disse formål. Du kan også vælge at tilkendegive, hvilke formål du vil give samtykke til ved at benytte checkboksene, og derefter trykke på ‘Gem indstillinger’.

Du kan ændre dit samtykke
Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at trykke på det lille ikon nederste i venstre hjørne af hjemmesiden.

Hvad er Cookies?
En cookie er en lille datafil, som bliver gemt på din computer, tablet eller mobiltelefon. En cookie er ikke et program, der kan indeholde skadelige programmer eller virus.

Cookies kan være nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Cookies hjælper os desuden med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker f.eks., hvad du har lagt i en eventuel indkøbskurv, om du tidligere har besøgt siden, om du er logget in og hvilket sprog og valuta, du gerne vil have vist på hjemmesiden.

Vi bruger også cookies til at målrette vores annoncer over for dig på andre hjemmesider. Helt overordnet anvender vi cookies som en del af vores service til at vise indhold, der er så relevant som muligt for dig.

Du kan se, hvilke services der sætter cookies, og til hvilke formål under de forskellige kategorier i cookieboksen:
Nødvendige, funktionelle, statistiske og marketing, nederst.

Hvornår slettes cookies?
Det varierer, hvor længe en bestemt cookie bliver opbevaret på dine enheder og browsere. En cookies levetid beregnes ud fra dit seneste besøg på hjemmesiden. Når cookiens levetid udløber, bliver den automatisk slettet. Alle vores cookies’ levetid fremgår nedenfor.

Sådan afviser ellers sletter du cookies
Du kan altid afvise alle-/tredjepartscookies fuldstændig ved at ændre indstillingerne i din browser på din computer, tablet eller telefon. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du afviser alle-/tredjepartscookies, vil der være funktioner eller services, du ikke kan anvende på hjemmesiden (fordi disse er afhængige af cookies).
Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her

Hvordan sletter man cookies?
Cookies du tidligere har accepteret, kan sagtens slettes. Hvordan du sletter disse afhænger af den browser du bruger (Chrome, Firefox, Safari etc.) og på hvilken enhed (mobil, tablet, pc, mac.).

Det er typisk under indstillinger – Sikkerhed og Privatliv, men kan variere fra browser til browser. Hvilken en-hed/browser bruger du – klik på det relevante link, og se hvordan du sletter cookies i din browser:

Internet Explorer

Microsoft Edge

Mozilla Firefox

Google Chrome

Opera

Safari

Flash Cookies

Apple

Android

Windows 7

GDPR og databeskyttelse hos Brunata

Hos Brunata tager vi din databeskyttelse alvorligt. Derfor arbejder vi løbende for at sikre, at der er gennemsigtighed når det kommer til håndtering af data.

Læs mere her