Case

Boligforeninger og kommuner opnår stor værdi med Brunatas online services

Brunata Onlines mange forskellige funktioner danner grundlag for gode indsigtsmuligheder i forbrugsmønstre på både måler-, lejligheds- og ejendomsniveau. Med dette følger et øget overblik, sikkerhed og effektivitet i administratorens travle hverdag.

Hos KAB og Silkeborg Kommune er Brunata Online et helt centralt redskab i det daglige arbejde, hvor der stilles høje krav til effektive processer og kvalitetsrige resultater. I en hverdag med mange bolde i luften såvel som høje ambitioner er det særligt eftertragtet at have adgang til lette værktøjer med stor værdiskabelse.

Brunatas online-system er et genialt administrationsværktøj. Det fungerer hurtigt, sikkert og nemt. Samtidig giver programmet det nødvendige overblik og sparer os for en masse tid. Når man logger på, har man data inden for ganske få sekunder, hvilket er ret imponerende, hvis man sammenligner med andre leverandører, udtaler energikonsulent Bo Neergaard fra KAB.

Beboerhenvendelser

Hos KAB benyttes Brunata Online som et gennemgående redskab i administrationen af de 68.000 lejemål. Programmet giver en særlig værdi i forbindelse med beboerhenvendelser, hvor spørgsmål effektivt kan besvares grundet den nemme tilgang til forbrugsoversigten for de enkelte lejemål. Hos Silkeborg Kommune er oversigten også særligt velegnet til at håndtere henvendelser fra pårørende til beboerne i de mange plejehjem.

“Det er super hurtigt at finde den konkrete årsag til regningen, når man har Brunata Online. Vi kan nemlig dykke ned i data fra den enkelte måler, hvilket er meget brugbart, når vi skal håndtere henvendelser omkring et højt forbrug,” udtaler Betina Jyndevad fra Silkeborg Kommune.

Indberetninger

Hos Silkeborg Kommune har både Betina Jyndevad og Jette Louise Bak ansvaret for udlejning af plejehjemspladser. En essentiel del af denne proces indebærer indberetning af til- og fraflytninger, hvor Brunata Online benyttes som værktøj til at effektivisere såvel som kvalitetssikre.

“Der er kun tale om ganske få ting, man skal taste ind i Brunata Online. Det er bare en fraflytningsdato og så kommer det automatisk frem, hvem der flytter ind på hvilken dato. Det er hurtigt og giver samtidig en tryghed, fordi man med det samme kan se, at indberetningen er gået igennem,” udtaler Betina Louise Bak.

Detektering af forbrugsudsving

En anden værdsat funktion i Brunata Online er programmets rapporter, som eksempelvis kan trækkes for forbrug og luftfugtighed. Både KAB og Silkeborg Kommune får tilsendt en månedlig rapport, der kan afsløre eventuelle afvigelser inden for selvvalgte områder. Hos KAB benyttes rapporterne særligt som redskab til at kontrollere målerne og opsamlingssystemernes funktionalitet, mens Silkeborg Kommune fremhæver muligheden for at reagere på uhensigtsmæssige forbrugsmønstre.

“Det er attraktivt at finde ud af, om nogle af lejemålene har væsentlige forbrugsudsving, da det giver os mulighed for at fange problemerne i opløbet, fx en løbende vandhane eller toilet. Rapporterne giver derfor en vis tryghed, fordi de informerer om unødige energispilde,” fortæller  Betina Louise Jyndevad.

En fremtid med muligheder

Ifølge Bo Neergaard kan Brunata Online være med til at åbne op for en ny fremtid inden for indregulering af varmeanlæg. I samarbejde med Brunata er KAB netop i gang med at afprøve et nyt system, hvor temperaturloggere anvendes i kombination med Brunata online overvågning.

“Det nye system har en fremtid, som er rigtig stor. Det er simpelthen genialt. Det bliver pludselig muligt selv at kontrollere varmeanlæggets indregulering og varmtvandsfordeling på baggrund af temperaturen og dermed minimere varmeudgiften. Derfor vil der være mulighed for en rimelig kort tilbagebetalingstid på investeringen,” fortæller Bo Neergaard.

Brunata tager hånd om kunden

De mange funktioner i Brunata Online gør det muligt for de enkelte kunder at anvende programmet forskelligt afhængigt af deres primære arbejdsområde. KAB og Silkeborg Kommune er gode eksempler på, hvordan programmet kan gøre nytte på forskellig vis. Uanset kundens behov vil Brunata altid sørge for at danne rammerne for det fulde udbytte af løsningen gennem bl.a. kurser og løbende rådgivning.

“Vi fik et introduktionskursus, som var rigtig godt til at klæde os på til at navigere rundt i programmet – det var simpelthen den fedeste følelse, at noget kunne være så nemt,” udtaler Betina Jyndevad. Hertil tilføjer Jette Louise Bak: “Vi har også efterfølgende haft mulighed for at stille spørgsmål og lave rettelser, som der hurtigt blev taget hånd om.”

I Brunatas samarbejde med KAB og Silkeborg Kommune blev der således skabt merværdi for det daglige arbejde gennem brugen af Brunata Online. Brunata står altid klar til at hjælpe sine kunder, der skal kunne stole på at modtage den nødvendige rådgivning undervejs i arbejdet med nye løsninger.

Få fuldt overblik over forbruget

Vores digitale platform, Brunata Online, findes i forskellige udgaver til administratorer og beboere. Uanset hvad, er det et enkelt og overskueligt redskab, der gør det lettere at holde styr på energien i hverdagen. Her kan man få overblik over alle beboer- og udgiftsoplysninger over forbruget, melde flytning, se forbrugsregnskaber og meget mere.

Læs mere om Brunata Online