Energialarmer på 13.000 københavnske lejligheder

8. februar 2023

Nye digitale sladrehanke skal forbygge unødigt overforbrug af el, varme, vand og gas i københavnske lejeboliger. Brunata underskriver nu tiårig energistyringsaftale med fsb, som omfatter fjernaflæste hovedmålere, alarmer og et nyt energistyringssystem. Løsningen skal hjælpe med overvågningen af energiforbruget i fsb’s 90 afdelinger og 13.000 almene boliger i hovedstaden.

fsb, som er Københavns største almene boligorganisation, vil i 2023 have endnu mere styr på energiforbrug, Co2 og udgifterne for lejerne. En nødvendig fornyelse af fsb’s energistyringssystem til Brunata Energistyring er derfor brugt som anledning til samtidig at styrke muligheden for fjernaflæsning af målere såvel som alarmer ved unødvendigt overforbrug.

Efter et EU-udbud i efteråret baseret på økonomisk mest fordelagtige tilbud blev Brunata valgt som hovedleverandør på opgaven. Fornyelsen – eller migreringen af energistyringssystemet – sker allerede her i starten af 2023. Efterfølgende bliver 700 hovedmålere og et lignende antal bimålere udskiftet med fjernaflæste målere. Brunata skal samtidig de næste ti år stå for vedligehold og datafangst. Det er den hidtil største energistyringsaftale, som Brunata har vundet i Danmark.

”Vi er alle stolte og glade for aftalen med fsb og er nu fokuserede på at gøre implementeringen så gnidningsfri som muligt. Udover tidsbesparelserne ved elimineringen af manuelle aflæsninger er jeg overbevist om, at fsb også vil hente store energifordele. Vi har allerede leveret lignende løsninger til mindre boligorganisationer, som helt lavpraktisk har identificeret og reduceret udgifter til vandskader, løbende toiletter samt andre energirøvere,” siger Jesper Kristoffersen, CEO i Brunata A/S.

Fakta om løsningen

  • Energistyringssystemet Brunata Energistyring
  • Migrering og opsætning af det nye system
  • Udskiftning af 700 ældre målere med moderne fjernaflæst målere
  • Løbende fjernaflæsning af alle hovedmålere i fsb
  • Datafangst og løbende service
Læs mere om Brunatas løsninger her

De indbyggede alarmer i systemet kan sammenlignes med en slags automatiske grænseværdier, som sladrer hvis nogle afvigelser tyder på et unødvendigt overforbrug af el, vand og varme. De fjernaflæste målere leverer nu data i realtid. Det betyder, at reaktionstiden på eksempelvis defekter bliver langt hurtigere sammenlignet med en manuel aflæsning, hvilket sparer penge for boligorganisationen og lejerne.

De primære brugere af den nye løsning bliver blandt andet brugt energikonsulenterne hos fsb, som fører tilsyn med energiforbruget i hele boligorganisationen. Arbejdet er tæt knyttet til fsb’s mål om en grønnere og mere bæredygtig profil.

Find mere information om løsningen her: www.brunata.dk/energistyring

Yderligere information:
Jesper Kristoffersen, CEO. Mail: jekr@brunata.com. Tel: +45 50 60 72 70

Om Brunata:
Brunata er en dansk virksomhed, som har mere end 100 års erfaring i at levere løsninger, der optimerer boligers og bygningers energiforbrug. I 2018 blev Brunata opkøbt af familieejede tyske Minol og er nu en del af en af verdens absolut førende virksomheder i branchen. Sammen med Minol vil Brunata være frontrunner for ny teknologi, der letter dagligdagen og byder på nye, spændende muligheder for både ejere, administratorer og beboere. Virksomhedens mission er at levere løsninger, som gør det muligt for ejendomme at udnytte deres energiressourcer bedst muligt og derigennem bidrage til en grønnere verden.