Glamsbjerg Vandværk overlader driftsansvaret til Brunata

13. januar 2023

Glamsbjerg Vandværk har valgt Brunatas pakkeløsning,når de i starten af 2023 skal udskifte ca. 1.300 målere. En fremtidssikret driftsmodel gjorde udslaget, forklarer vandværkets bestyrelsesformand.

For nylig stod det klart, at levetiden på mange af de gamle vandmålere i Glamsbjerg Vandværk var ved at løbe ud. De kunne enten udskifte de ca. 1.300 målere i partier og køre videre som før. Eller de kunne udskifte dem alle sammen på én gang og indføre en helt ny driftsmodel. De valgte den
sidste løsning og indhentede tre tilbud fra markedets største leverandører. Her skilte Brunata sig positivt ud, fortæller bestyrelsesformand, Gunnar Markvardsen.

For det første syntes vores driftsansvarlige, at kvaliteten af Brunatas produkter var højere end de andres. For det andet kunne Brunata levere en færdig pakkeløsning. De står for at opsætte netværk og installere målerne, de sender forbrugsafregningerne til os digitalt, så vi bare skal sende dem videre via vores faktureringspartner, og de tager sig også i første omgang af supporten, hvis der er nogen, der ringer ind. For det tredje havde Brunata også den skarpeste prissætning, siger Gunnar Markvardsen.

Færre opgaver, bedre service

Glamsbjerg Vandværk har en administrator tilknyttet, som har telefontid to timer om ugen, og så har de derudover en vandværkspasser til at tage sig af det praktiske. Derfor var udsigten til professionel driftshjælp fra Brunata en vigtig parameter i beslutningsprocessen.

I dag kører vores vandværkspasser rundt i byen to gange om året, når målerne skal aflæses. Det tager tid og er besværligt. Hvis en aftager vil vide, hvor meget vand de bruger, kan vi ikke fortælle dem det, for vi har ikke indblik i deres daglige forbrug. Har vi mistanke om en lækage, er vi nødt til at køre ud og kigge efter. Alt det bliver anderledes med vores nye målere, siger Gunnar Markvardsen.

De nye målere bliver installeret i starten af 2023. Hver dag vil vandværkspasseren modtage en servicemail, der giver et overblik over vandforbruget, og om der evt. er afvigelser, der skal handles på. Målerne bliver fjernaflæst hver dag, og på sigt er det planen, at Glamsbjerg Vandværk skal implementere Brunatas app, så aftagerne selv kan følge deres forbrug på en telefon eller tablet.

Målet er billigere vand

Alt i alt har Glamsbjerg Vandværk store forventninger til de nye vandmålere og den serviceorganisation, der følger med.

Vi ser frem til at få en nemmere og mere effektiv administration. For jo billigere vi kan drive vandværket, des billigere bliver vandet. Og det er, når alt kommer til alt, hovedmålet for bestyrelsen. Godt og billigt vand til aftagerne, slutter Gunnar Markvardsen.

Læs mere om Brunatas løsninger til vandværker her.