25. august 2020

Tips og guides

Fjernaflæste målere gør fremtiden lettere

Der følger mange fordele med, når gamle forbrugsmålere inden 2027 skal være udskiftet med fjernaflæste målere.

Med implementeringen af EU’s Energieffektivitetsdirektiv (EED) bliver fjernaflæsning fremover et lovkrav. Fra oktober 2020 har alle nymonterede målere skulle være fjernaflæste og fra 2027 gælder det alle eksisterende målere.

Mere frihed og mindre besvær med fjernaflæste målere

Hvis jeres ejendomme har ældre forbrugsmålere, vil det give jer store fordele at skifte til nye, fjernaflæste målere. Brunata kan tilbyde fjernaflæsning af både vand, varme, el og gas via netværk. Det betyder, at beboerne slipper for at skulle være hjemme, når målerne skal aflæses – og at alle har et konstant og præcist overblik over deres forbrug.

Erfaringen viser, at når beboerne kan følge deres energiforbrug dagligt, så reduceres forbruget yderligere. Det betyder færre udgifter for den enkelte og et langt mindre CO2-aftryk for ejendommen som helhed. Resultatet er en både billigere og grønnere beboelse.

Nye lovkrav om fjernaflæste målere

Fjernaflæsning af både vandmålere og energimålere bliver et lovkrav inden for de næste år. Allerede nu bliver din elmåler fjernaflæst, og fra den 1. januar 2027 skal alle forbrugsmålere for varme, vand og køling også kunne aflæses fra en PC eller telefon. Det er en del af EED, EU’s Energieffektivitetsdirektiv.

Det kommer til at spare naturen for CO2-udledning og overforbrug af ressourcer. Men det kommer også dig, der arbejder med ejendomsadministration, eller dig, der bor i en ejendom, hvor I skal deles om forbrugsudgifterne, til gode.

Hvad er EED?

Energieffektivitetsdirektivet (EU’s Energy Efficiency Directive) har det formål, at få os alle til at spare på energi og ressourcer for at gå en grønnere fremtid i møde. Det betyder bl.a. et der kommer til at ske ændringer i den måde, vi måler dit forbrug på.

Inden 2027 skal alle manuelle forbrugsmålere være udskiftet med målere, der kan fjernaflæses. Nogle af de nye lovkrav er allerede trådt i kraft. Hos Brunata hjælper vi vores kunder med at blive klar til en grønnere fremtid.

Læs mere om EED 

Hvad er målerbekendtgørelsen?

Målerbekendtgørelsen er den del af Energieffektivitetsdirektivet. Den bekendtgør bl.a., at der i alle boliger i en ejendom skal installeres individuelle målere, hvornår udskiftningen til fjernaflæste målere senest skal ske, og hvilke bygninger, der kan undtages fra de nye lovkrav.

Læs mere om målerbekendtgørelsen her

Familie ved bord i spisestue

Fjernaflæsning sænker regningerne

Fremover bliver det nemt for dig at holde øje med, præcis hvor meget vand, varme og el, du bruger til dagligt. Har du allerede nu fjernaflæste målere i dit hjem, vil du fra 1. januar 2022 en gang om måned modtager oplysninger om dit forbrug.

Vores erfaringer viser, at forbruget falder, når beboerne i en ejendom kan følge med i, hvor meget vand, varme, gas og el de bruger dagligt. Og det kan typisk ses på forbrugsregningerne.

Samtidig bliver dit forbrugsregnskab også mere præcist og fair, når de gamle målere, der før skulle aflæses manuelt, bliver skiftet ud med ny teknologi, der kan give et helt nøjagtigt billede af, hvor meget du bruger. Det kan både være med til at sænke dit forbrug og spare dig for en ubehagelig efterregning.

Fordele ved fjernaflæste målere

Hos Brunata tilbyder vi fjernaflæsning af både vand, varme, el og gas via netværk. Der er flere fordele for dig i at skifte til fjernaflæste målere. Også inden de nye lovkrav træder i kraft.

Spar på energibudgettet
Slip for servicebesøg, når målere skal aflæses
Spar på CO2-aftrykket
Præcist overblik forbrug
Lavere el-, vand- og varmeregning
Bliv klar til Smart Buildings

Læs mere om vores løsninger her

Fjernaflæsning letter arbejdet

Med fjernaflæste målere kan forbruget i ejendommen aflæses nemt og præcist fra PC’en på skrivebordet eller via en mobiltelefon. De nøjagtige aflæsninger gør risikoen for fejl mindre, og det gør det muligt at opdage udsving, der kan skyldes lækager eller ineffektive installationer tidligere.

Det sparer arbejdstimer og besvær, og det giver i sidste ende glade og tilfredse beboere, der føler sig godt informerede om deres eget forbrug og fair behandlet i forhold til fordelingen af forbrugsudgifterne.

Udskiftning af målere
Udskiftningen til fjernaflæste elmålere, vandmålere og energimålere er allerede i gang de fleste steder. Der er naturligvis en investering forbundet med at skifte forbrugsmålere, men der er også mange fordele:

  • Hurtig og nem aflæsning fra PC og mobiltelefon
  • Færre fejl ved aflæsning
  • Mindre besvær og administrationstid
  • Lavere forbrugsregninger
  • Sparede ressourcer og en grønnere profil for ejendommen og dens beboere
  • Ingen forstyrrende servicebesøg ved aflæsning
  • Bliv klar til fremtiden med intelligente IoT-løsninger

Hos Brunata har vi lang erfaring inden for forbrugsmåling og forbrugsregnskaber, og vi er Danmarks førende udbyder af fjernaflæste løsninger via intelligent netværk. Vi hjælper gerne med planlægningen af udskiftningen og med et fornuftigt tilbud på projektet.

Familie ved bord i spisestue

Få en løsning tilpasset netop jeres ejendom

Udfyld formularen og bliv kontaktet af en rådgiver omkring en løsning tilpasset jeres ejendom.

Indsæt formular

Bliv klar til Smart Building

Hos Brunata er vi allerede i gang med at lukke fremtiden ind. Fjernaflæsning er bare en del af de muligheder, du får med ny teknologi. Brunatas målere er forbundet via et avanceret IoT-netværk, der gør det muligt at tage mange flere intelligente løsninger i brug.

Overvåg indeklimaet, opdag lækager, før de når at gøre skade, få besked med det samme, hvis en røgalarm er løbet tør for batteri. Smart Building giver dig hurtigt overblik over bygningens sundhed og sikkerhed.

Læs mere om Smart Building her